2005-05-31

Fagyikenés

Tegnap az esti szoptatás alatt Anya próbált fagyizni. Ez nekem annyira tetszett, hogy egy óvatlan pillanatban belenyúltam a fagyiskehelybe, kimarkoltam egy fagyos eperszemet és ügyesen eldolgoztam a hajamon. Utána Anya ügyesen lemosta a kádban, amit Apa előrelátóan még nem öntött ki. Üvöltöttem is rendesen, mert a víz is hideg volt, meg Apa is ahogy törölgetni próbált...

Eheti mázsálás: 6,28

Bizony. Az elmúlt egy hétben 36 dekát, az elmúlt két hétben summa 52 dekát sikerült hízni. Remélem pénteken nem mondja majd a doktor bácsi -- ahogy a szomszéd kislánynak mondta egykor -- , hogy lassan le lehet vágni.

2005-05-30

Friss, májusi képek

Miként az előző, Mable-ös is az.

Kép.Tár album: 2005 tavasza

Mable, maradt egy kis krumplihéj, azt hazaviheti

Mable, maradt egy kis krumplihéj, azt hazaviheti...

Ui: Apának ég az arca az "Ly" miatt.

2005-05-27

Új portré magamról az About Me szekcióban

A profilom itt látható, illetve a kép maga pedig az új, tavaszi albumban.

Április-májusi képek

Apa végre feltöltötte az áprilisi és a májusi képek egy részét. Illetve legalább is elkezdte. Hétfőn folytatódik a sorozat, addig is:
Éviékkel:
Cicapapáékkal:
Mérlegelés közben:
Itt a teljes galéria

Ui: Apa szégyeli magát, hogy nem képes annyi CSS-t hekkelni, hogy ne ilyen ökörhugyozásnak tűnjön az oldal...

Megfordultam + almalevet ittam

A tegnapi nap elég eseménydús volt. Reggel addig mocorogtam, míg sikerült hasra fordulnom. Ezt sajnos Apa nem látta, ő csak Anya visítására lett figyelmes.

Délután viszont nehezen bírtam a hőséget. Anya lereszelt egy almát, kinyomta a levét és azt tette a cumisüvegbe. Finom.

2005-05-24

Eheti mázsálás: 5,92

Ha a múlt heti 5,76-ból indulunk ki, akkor megvan a 16 deka, ha az 5,87-ből, akkor nincs. Mindegy, így is szép dundi vagyok.

Réka felállt


Kis barátnőm, a tavaly augusztusban született Réka (a fenti képen a 2 nővérével látható, nagyjából 2 hónappal ezelőtt) tegnap felállt a kiságyban. Meg már jön az egyik foga is.

2005-05-17

Eheti mázsálás

Tegnap este jól ráijesztettem mindenkire, mert az elmúlt hétfői 5,70 után 5,76-ot mutatott a mérleg, jóllehet 5,85 lett volna a minimum. Mindezt persze ugyan fürdés előtt, de szopi nélkül, frissen kiürült vastagbéllel sikerült hoznom. A szakirodalom szerint a babák amint elérik a születési tömegük dupláját, lelassul a tömeggyarapodás.

Ma -- kedd -- reggel meglátogattuk a doktor bácsit. Kialakult valami kis kiütés a pocómon, ami körül jól ki is száradt a bőr, én meg, ha tehetem erősen vakarom. Na, erről interjuvolta meg Anya és Apa a doktor bácsit. A megoldás (a mások által hangoztatott popsikrém, fürdetőkrém, hintőpor és egyebek alkalmazása helyett) az öblítőszerek elhagyása lesz. Anya ma már így mos, meglátjuk, javul-e.

Ha már a rendelőben voltunk, ott is rádobtak a mérlegre. Miután reggel úgy teleszívtam magam, mint a büdöskullancs, 5,87-et sikerült mázsálni, ismét megvan a 15+ deka.

2005-05-09

Ma reggeli pelus

Ma reggeli pelus rekordertömegű volt: 27 deka. Ebből kb. 3 deka maga az üres pelus, a többi az én személyi anyagom.

Kedvenc dalom

Ha Apa ezt énekli, mindig vigyorgok:

"Ha én cica volnék,
száz egeret fognék,
de én cica nem vagyok,
egeret se foghatok."

Anyáék észrevették, hogy rengeteg gyerekdalnak csak az első versszakát ismerik.

2005-05-04

Apa dolgozójában

Anya délután behozott Apa dolgozójába. Leállt a munka, mindenki engem nézett. Most éppen sikongatok nagyokat, jól érzem magam, most ittam meg vagy 100 mili tejecskét.

2005-05-02

CsípőUH

Reggel 11-re volt beutalónk a Vahot utcai rendelőbe. Korábban értünk oda, kicsit vártunk, aztán behívtak. Ugyan az a néni vizsgált, aki tavaly Apa máját ultrahangozta. Még aludtam, mikor Apa felfektetett a vizsgálóasztalra, a néni megmutatta, hogy kell feküdnöm, Anya levetkőztetett majd megtörtént a vizsgálat bal oldalról. Amikor a néni megfordított, ügyesen lepisiltem Apa kezét, de jutott rendesen a vizsgálóasztalra is. Amíg Apa próbálta a pelusba törölni a kezét, Anya meg engem próbált szárítgatni, a néni azt mondta:
- Meg is lehet mosni.
Apa rögtön odaszaladt a mosdóhoz, hogy a kis harmatpisimet leáztassa, Anya viszont úgy értette, engem lehet lemosni; be is nyomott a csap alá. A víz hideg volt, én felébredtem, a néni meg meglepve tapasztalta, milyen otthonosan használjuk a vízsugarat a tisztábatétel során.