2004-09-08

Amniocentézis

Kedden elvégezték anyán a vizsgálatot. Ennek előkészületeként először (10:30) genetikus bácsival kellett beszélgetni, aki szerint a a Down-szindróma kockázata valahol 1:50 .. 1:300 között van. Az átlag olyan 1:100. Anya, ha elfogadjuk, hogy ez az AFP-mérés jó időben készült, egyszerűen átkerült egy kissé magasabb kockázatú csorportba. Azt is mondta a genetikus bácsi, hogy az egesz AFP-szűrés nem ér semmit, hiszen a nyitott gerinc UH-val jobban diagnosztizálható, a Down-kór meg csak a génminta kielemzésével, úgyhogy az AFP csak az anyukák riogatására jó.

Ezután (11:30) anyát újra megultrahangozták úgyhogy vannak rólam újabb statisztikai adatok. A combcsontom (FL) 1 mm-t nőtt 8 nap alatt, immáron 31mm. A koponyaátmérőben 2 mm-rel lettem erősebb. A doktor bácsi szerint nagyon szépen fejlődök.

A beavatkozás (14:00) kb. 10 percig tartott. Jódos haslekenés, érzéstelenítő injekció, mintavétel.
Nagyon szép színű és állagú a magzatvizem. Az eredményre 3-4 hetet kell várni. Egy órával később már vígan sétáltunk kifelé a kórház kapuján.

Most anya egy hétig pihen velem. (Állítólag a vizsgálat miatt egy hétig magasabb a vetélési kockázat) A nagyi főz finomakat, anya meg megeszi és sokat alszik.

Apa meg kiment megnézni, hol lakik a Rumcájz bácsi.

Nincsenek megjegyzések: