2008-04-30

Anyák napja

Tegnap az oviban anyáknapi ünnepséget tartottak. Minden anyuka leült egy kisszékre, a gyereke meg odaállt és személyesen tartotta a műsort. Anya könnybe lábadt szemmel hallgatta, hogy Bogi hogy szaval és énekel.

Hihetetlenül jó munkát végeznek az óvónénik a mi ovinkban, köszönet érte (névsorban) Ági és Gyöngyi néniknek.

2008-04-29

Szejejiii, kájii

Az első szó jelentése: szeretlek. Ezt leginkább Bogi arcának a simogatása közben mondja Borcsi. A második szó: keljél fel. Reggel Bor sokkal korábban ébred, mint a lusti Bogi és mivel unatkozik, keltegeti a nővérét.

2008-04-26

Hol a baba szája?

Anya elkezdett ilyen testrészmutogatósat játszani Borcsival.
- Hol a Borcsi szája?
Mutatja.
- Hol a baba haja?
Mutatja.
- Hol a füled?
Azt is mutatja.
- Hol a szemed?
Azt meg becsukja, szorosan.

2008-04-24

Séta 2

A múlt hét óta annyi változott, hogy most Bogi hívta Borcsit a nagyszobából a konyhába. Bor el is indult, szépen -- bár lassan, megfontoltan -- lépkedett végig a szobán majd a folyosón, hogy aztán a végén mégse a konyha irányába haladjon tovább, hanem a gyerekszobában kezdje pakolgatni a játékedényeket.

2008-04-21

Séta

Múlt csütörtökön Borcsi itatóval a kezében átvágott a nagyszobán. Vasárnap a megvásárolni szándékozott ház nappalijában annyira elámúlt és olyan sok minden érdekelte, hogy ott is kapaszkodás nélkül mászkált. De ha biztosra akar menni, még mindig kutyázik.

2008-04-20

Critical Mass

A Critical Mass hétvégéjén Bogi rendes biciklit kapott: támasztókaros 16-hüvelykes montit. Kontra is figyel benne, na meg kézifék is. Eleinte nem nagyon ment a pedáltekerés, de Anya olyan kitartóan magyarázta a dolgot, hogy Bogi teljesen rákapott. Vasárnap már úgy nyomta, mint az eszement.

2008-04-16

Borcsi-duma a babatornán

Szerdán Anya elvitte Bort tornázni. Borcsi ott nagyon szemezett egy kisfiúval, mondta is neki, hogy ba-ba. Anya kérdezte, hogy tetszik-e Borcsinak a baba.
- I-ge -- jött a válasz.

2008-04-02

Naaaa, Bojókaaa

Tegnap Miciék látogatóba jöttek hozzánk. Bogi valami játékon összeveszett Micivel. Miközben rángatták a műanyag kengurut, Bogi rákiabált Micire: "Naaaa, Bojókaaa!"