2005-07-27

Felhívás

Anya és Apa pályázatot hirdetnek Bogisétáltatás témájában. A feladat: az én babakocsis sétáltatásom bruttó 1,5-2h erejéig. Ezt az időt Anya alvással és házimunkával kívánja eltölteni.
Jó idő esetén 2 jelentkezőt is szívesen látunk.
Javadalmazás:

  1. Nyugodt szundizó arc
  2. Bogimosoly
  3. Nyálfolyatás
  4. Sörözés Apával
  5. Ilyesmik
Érdeklődni itt lehet, commentben.

Új védőnéni

Tegnap bejelentkezett az új védőnénink, Blanka. Még egy éve sem tartozunk védőnői felügyelet alá, de ő a 3. védőnőnk, ha csak a fizikai személyeket számoljuk, de ha az ide-oda váltásokat is, akkor a 4-5. A neve Blanka. Amikor Apa meghallotta, rögtön átment kordagyuriba.
A védőnéni szerint Anyának pihenésre lenne szüksége; azt mondja, minden nap vigyen le engem valaki sétálni 1-2 órára.

Karfiol

A héten kóstoltam először karfiolt és nagyon ízlik. Anya alulkalkulálja az igényemet, mindig kevesebb karfiolpapit főz, mint kéne.

Ábi szülinapja

Tagnap felköszöntöttük Ábit, akinek tegnap előtt volt a szülinapja. Anya szerzett tüzijátékos gyertyát, az ment a jégktémtortára.

Szilvi néniék elhozták Ábi régi etetőszékét. Nekem pont jó, ügyesen ülök benne. Amikor Anya kipróbáltatta velem, Ábi elkezdett szórakoztatni. A szoba túlvégéből odarohant hozzám, rámkiáltott valamit, aztán elrohant.
- Szia te széptestű - kiáltotta teljesen megalapozottan. - Szia te nédej bácsi - mondta aztán, de ezt nem igazán értette senki (valószínűleg a tavalyi londoni út emléke).
- Szia te bádábudá - üvöltötte, mire mindenki elvesztette a fonalat. Csak én nem. Én minden mondatára hangosan, gurgulázva kacagtam.

2005-07-25

Prty


Cicapapa megtanította nekem a púzó-rotyogó hangot. A nyelvemet finoman kidugom, kis nyálat engedek rá, aztán recsegtetem. Főleg akkor, ha Anya a Cicapapával beszél telefonon, vagy ha róla van szó. Nagyon vicces, csak kicsit nedves...

Melltartó

Ma hajnalban olyan izgatott voltam, hogy szoptatás előtt letéptem Anyáról a melltartót. El is szakadt a pántja. Apa szerint kezdek agresszív lenni: pl. gyakran boxolom arcba az engem puszilgatókat, pelenkázás alatt rúgok nagyokat, ha meg valaki ölelget, két körömmel elkapom a mellbimbóját és tekerem. Szado-mazo cica lettem.

2005-07-19

Boldog névnapot, Frici


Pont azt mondom Fricimacinak, hogy boldog Frigyes-napot kívánok. Frici az egyik legjobb barátom. Persze szeretem Apát, Anyát, az összes nagyit és a fodrász nénit is, de Frici más. Vele sokkal jobb csicsikálni, ha megrángatom a fülét, a kedvenc plümplümömet nyomja.

Eheti mázsálás - 29. hét

7,30. Bizony, 25 dekát sikerült híznom, ezzel behoztam a múltheti lemaradást.

2005-07-13

Eheti mázsálás - 28. hét


7,05, csakúgy mint a múlt szerdán. Egy dekát sem változott. Ebben szerepe lehet a sok cuccolásnak, meg annak, hogy pénteken megint szurit kaptam, aminek ismét betegség lett a vége. Most olyan rekedt a hangom, mint Csókai Csókának és naponta kétszer kapok a popimba lázcsillapító vazelinrudacskát.

2005-07-11

Szép, új kovácsoltvas erkélykorlát


A hét végén jöttek a lakatosbácsik és lakóparki teraszt varázsoltak a szakadt panelerkélyből. Anya azt mondta, csúnya erkélyre nem enged ki engem. De a mostani erkélyünk egyszerűen csodálatos. Apa szerint ez a kép akár a Szabadság-hegyen is készülhetett volna.

Ma kóstoltam először borsót

... és nagyon ízlett. A kétdecis adag alig lett elég. A pénteki szuri után a doktor bácsi elmondta, most már ehetek karfiolt, brokkolit, borsót és pipihusit is.

Nyaralás a Cicamamánál


Az elmúlt hetet (legalább is a nagy részét) a Cicamama és a Cicapapa házában töltöttük Érden. Sokat szundiztam, dézsában és kerti medencében fürödtem, finom püréket hamiztam. Az összes kép megtekinthető itt.

2005-07-01

Szülinap

Ma 1:40-kor töltöttem be az 5. hónapomat, azaz pont 5 hónapja születtem.

Fodrász


A fodrász néni azt mondta, minél korábban kezdjük vágni a hajam, annál erősebb és szebb lesz. Ezért Anya úgy döntött, az 5. hószülinapomra meglep engem egy szép frizurával. Ilyen szép lettem a végére.

Eheti mázsálás: 6,91-6,95


Már azt se lehet tudni, hány kiló vagyok. Annyira mozgok a mérlegen... Előszőr ennyi, aztán annyi, majd amannyi.