2005-06-30

Új képek -- júni 25-júni 30



Innentől hátrafele. Kukucsolás Szilvi nénivel, Anya kolleganői, heverészés, szundizás.

2005-06-29

Spanok::Galambos Csabi

Galamb bácsi, aki Apának segített lekaszálni a telket, publikált a fiáról pár fotót.

http://www.kep.tar.hu/galamboscsabika/50088770

Mostantól elérhető oldalt is, a Webhelyek alatt

2005-06-22

Ortopédia

Visszamentünk ortopédiai szűrésre: használt a sok torna, minden rendben van. A doktor bácsi -- akit én teljesen elbájoltam a mosolyommal -- azt mondta, elég akkor visszamennünk, amikor elkezdek járni.

A pelusom elszakadt a vizsgálatkor. Anya nem viselkedett túl kockázattűrően, rögtön lecserélte. Attól tartott, telerottyantom a babakocsit azon a 100 méteren hazáig.

2005-06-21

Rubeola?

Anya reggel piros pontokat és foltokat talált rajtam. Sikítva rohant el velem a doktor bácsihoz, mondván ez biztos rózsahimlő. A doktor bácsi mosolyogva közölte, hogy csak szunyogcsípések, de jó, hogy Anya megmutatta.

Friss képek az albumban


Apa feltöltötte a legfrissebb képeket (innetől hátra felé). Mindenféle képek Anya kolláganőivel, Apával heverészés, Anyával játék...

Eheti mázsálás: 6,82

6,82. Pontosan megvan a 15 deka az elmúlt héthez képest (bár a doktor bácsi szerint heti 5-10 deka is elég). Hiába, a vegyes táplálkozás meghozza gyümölcsét.

2005-06-20

Spanok::Huszti Ádám

Apa most kapta a hírt, hogy a hétvégén még egy spanom született:
Pénteken du. 1/2 6-kor, Huszti Ádámnak hívják, 2550 gramm, 53 cm, császárral, mindenki jól van.

Hozzátáplálás

Már elég régen kevés az anyatej. Anya hetek óta présel nekem finom almalevet, de az se elég. Lassan megkóstoltam az almapürét, az anyatejes krumplit, a főttalmás krumplit, sőt, a hétvégén a répapürét is. (Ez utóbbi semennyire sem csökkenti az éhemet).

A táplálkozási változásoknak megfelelően változik a pelusom tartalma is. Gyakorlatilag bármiből tudok almapép-állagú cuccot készíteni.

Spanok::Wentzel András Barnabás

Kedves nénik és bácsik!

Vasárnap reggel megszületett új spanom, Wentzel András Barnabás, apája szerint: "3300 gramm, 56 centi, helyes, világosbarna hajú"

2005-06-16

Hozzátáplálás: anyatejes krumplipüré

Tegnap volt az első nap, hogy megkóstoltam a burgonyát. Anya fejt rá tejcit, nekem meg nagyon ízlett.

Az Ospan 400 (antibiotikum) is kezd hatni, napok óta nincs lázam.

2005-06-15

Eheti mázsálás


Bizony. 6,67. 10 dekát sikerült gyarapodni még így betegen is. A doktor bácsi szerint heti 5-8, max 10 deka lesz mostantól a gyarapodásom, mert már bőven túlvagyok a születési súlyom 2x-esén.

Egyébként jobban vagyok, tegnap este már csak 37,1 volt a végbélhőmérsékletem. (A mérés előtt Anya éppen fagyit evett, aztán rátette a száját a homlokomra, majd sikítva adott Apának, hogy "nagyon forró a gyerek homloka" :)

Köszönőlevél

(Ezen a képen pont azt mondom, ami alul van)

Anya kedves kollégái!

Nagyon szépen köszönjük a látogatásotokat és a sok szép mindenféle
ajándékot, amit nekünk hoztatok.


Berta Boglárka

2005-06-11

Beteg vagyok, nyűgös vagyok

Egész éjjel nem akartam aludni. Hangos és rekedt sírással adtam Anya tudtára, hogy valami nem tetszik. És a cici se mindig kellett. Apa ma 10 órát dolgozott, de hajnali 2-ig őt is szórakoztattam az üvöltésemmel, hátha jól ki bírja magát pihenni.

A tegnapi gyógyszeradagom: 5 csepp Cebion C-vitamincsepp, valamint egy láz- és fájdalomcsillapító kúp.

2005-06-10

Vírusos torokgyulladás


Tegnap délután meglátogattuk a doktor bácsit. (Most, hogy nincs védőnéni, elég gyakran tesszük ezt). Úgy néz ki, az oltástól legyengült szervezetem nem tudott ellenállni egy jó kis vírusos torokgyulladásnak. Anya ma kiváltott C-vitaminos cseppeket ill. gyakran rak cicire. Remélem hamar meggyógyulok, most kicsit rekedt hangon sírok és kacagok. De van jó is a rosszban -- amíg beteg vagyok, Apa és Anya között alhatok a nagyágyban.

Békás és fürdős képek


Apa vett egy csomó pancsipancsi-játékot még pár hete, tegnap jött el az ideje, hogy felavassuk. Az uszógumit rögtön meg kellett kóstolnom, aztán meg örültem, amikor a kis delfinkék körbeúsztak engem. Egyébként az összes friss kép megnézhető innen...

Anya kiemelt a kádból, olyan voltam, mint egy barokk angyal. Fürdés után jött a törölközős móka, lajhárkodom.


Kedden és szerdán Anya kollegái jöttek látogatóba. Hoztak minden szépet és jót, Apának hamit és innivalót, Anyának virágot, meg mindenféle mást... (köszönjük szépen) Nekem ezt a szép kis békás étkészletet. Anya rögtön ki is próbálta, bekanalztunk finom almapépet. Aztán lett nagy meglepődés, hogy a kis tejcihez szokott pocakom nem bírkozott meg a rostos nyerskoszttal, hanem változatlanul átengedte magán.

2005-06-08

Új képek









Almát eszem

Pancsipancsi

Szundibundi

Ági mamival

Pista bácsival
Zsuzsa nénivel

Ábival
Összes kép itt

Lázhullámok


Amióta megkaptam az oltásokat, hullámokban rámtör a láz. Tegnap este például 37,6 ºC volt. Apa felhívta a védőnéninket, aki szerint ez már nem az oltás hatása, hanem összeszedtünk valami fertőzést. Anya úgy döntött, ha ma reggel is 37ºC felett lett volna a hőmérsékletem, elvisz orvoshoz.

Rossz hír: ismét újraosztották a védőnői körzeteket és pont úgy jött ki, hogy ahova mi tartozunk, annak jelenleg nincs védőnője. Apa erre csak annyit mondott, hogy 2-3 hosszúfaszú öszvérrel televeretné a manó vinné el a sok aktatologató faszt irodai munkát végző bácsit és nénit az önkormányzatnál, akik ilyenekkel szórakozfoglalkoznak.

Eheti mérlegelés: 6,57

Ismét sikerült 29 dekát hízni 1 hét alatt. Doktor bácsinak semmi kifogása nincs a tömegem tekintetében, egyedül Anya nyöszörög, hogy egyre nehezebben bír el. A születési súlyomat megdupláztam, rendszeresen almázom.

2005-06-04

Láz

Apa elment Andris bácsi szülinapi bulijára, nekem meg megy fel a lázam. 22:00-kor 38,1 volt, 22:40-kor már 38,3 (Pedig tegnap megkaptam a 2 kúpomat, sőt Anya ma is belémnyomott egyet). Ha a borogatások ellenére sem csillapul a lázam, Apát menthetetlenül hazarendeli Anya.

Dícséretek

Annyit rotyogtattam a héten Anya markába, hogy Anya úgy döntött, vesz lottót. Természetesen nem nyert, de amíg sorban álltunk, a pultos néni kiszúrt egy másik babát és nagyon nézte, vágta neki a grimaszokat és mosolygott rá. Aztán észrevett engem:
- Itt is van egy. És sokkal szebb, mint a másik.

És ha már dícséretek és bókok: tegnap az eddig elég szigorúnak mutatkozó doktor bácsi is azt mondta:
- De szép vagy.

Oltás után

Péntek este Apa jó fürdővizet csinált, Anya meg megmérte a lázamat a popimban: 36,5 volt, csakúgy, mint szombat reggel.

2005-06-03

Szurinap

A ma reggel nem idult jól. Bár Anya remek tejhozammal kápráztatott el és valami oknál fogva Apa is otthon volt, éreztem, hogy itt valami nem stimmel.

11-re mentünk a doktor bácsihoz. Bea néni, a védőnő lemért (6,40 kg), aztán megmért (62 cm), majd jött egy általános átvizsgálás (csípőtekergetés, mosolyfelmérés, ilyesmi) végül a fekete leves:

  • Szabin-csepp (gyermekbénulás ellen) - per oralis
  • DiPerTe (torokgyík+szamárköhögés+vérmérgezés elleni oltás) - jobb comb
  • Influenza B elleni oltás - bal comb
Már a Szabin-csepp sem ízlett, olyan grimaszt vágtam, mint még soha. A szurikat meg végigüvöltöttem. Apa felemelt, úgy próbált nyugtatni. 5 percig kellett, aztán elaludtam.

Most egy lázcsillapító kúp van a popimban és szundizom.

2005-06-01

4 hónapos lettem

Ma, hajnali 1:40-kor betöltöttem a 4. hónapomat is. Öregszem. Már élvezettel nyalogatom Anya almáját, nyöszörgök, ha elveszi. Egyben lenyomok 150 milliliter anyatejet, vagy akár 50 milli frissen facsart almalevet. Hatalmasra nőttem. És szép vagyok.