2004-10-25

Bababörze

Bár még sok idõ van a megszületésemig, a szüleim úgy gondolták, elõre beszereznek amit csak lehet. A bababörzén van mindenféle, olcsóbban.
Itt a lista, hogy miket vettek nekem:

  • pelenkázó szivacs
  • pólyahuzat
  • babahordozó
  • foglalkoztató szõnyeg
  • fülhõmérõ
  • hálózsák
  • az a forgós/zenélõs izé, tudjátok, amit a babák fölé akasztanak és amin a legtöbb figurának csak a popóját látják a babák. Az enyém nem ilyen, hanem szép.
  • zsiráfos és macis rugdalózó
  • sárga és rózsaszín overál
  • rengeteg pelenka
  • cumisüveg és cumik
  • nyuszis farmergatyó
Szilvi nénitõl kaptam egy fehér sapit. Remélem jó lesz a buksimra. (Majd ha megszületek, apa mindegyik ruhában lefotóz és kirakja majd a képeket ide a blogra.)

Ezek nincsenek még meg: (anya hajkurássza is õket)
  • bababútor
  • babakocsi

Kint volt az õssejtes cég is, reklámoztak valami Down-szûrést anyai vérbõl. Apa utánakérdezett, mert mi érintve voltunk a témában. Nos, a 25 ezres vizsgálat egy felturbózótt AFP-szûrés, az AFP-n és a ßhCG-n kívül még két proteint néznek az anya vérében és így adnak 96%-os biztonsággal választ arra, hogy a baba Down-os vagy velõcsõproblémás-e. Ez csak egy kicsit rosszabb arány, mintha kockával dobnák ki. Apa szerint átverésnek tûnik...

27. hét

A szakirodalom szerint mostanában:

  • szemem nyitva
  • érzem az anya hasán átszivárgó fényt
  • gyakorolgatom a cumizást
  • az öklömet a számba veszem
  • 36 cm és 80 deka vagyok

Ugye, milyen nagy és ügyes vagyok?

2004-10-20

Terheléses cukorvizsgálat

Ma reggel anyucit terheléses cukorvizsgálatnak vetették alá. Pisi- és vérvétel éhgyomorra, aztán laza reggeli longdrink (75g szőlőcukor vizes oldata), aztán 2h múlva ismét vérvétel. Anya nem örült neki, apa meg kíváncsi, ezt a leletet is sikerül-e vajon elkeverni, mint az eddigieket.

Tesó-sztori

Anya reggel felolvasott apának egy történetet arról, milyen érzés lehet egy gyereknek, ha jön a tesó.
- Képzeljük el -- írja a cikk, az anyákat megszólítva -- hogy egyik nap férjünk hazaállít egyik kolléganőjével, hogy innentől ő is velünk fog lakni. De ne aggódjunk, a nekünk jutó szeretet nem fog csökkenni. Sőt.

Különösen a ,,sőt"-nél látszott apán, hogy erősen belegondol...

2004-10-19

Babakocsi

A 7végén anyuci és Szilvi néni babakocsit nézegettek az egyik babaáruházban. (Eközben apa Ábellel játszott mindenféle vicceset és zajosat az eladók nagy bánatára)

Anyának a Peg Pérego pliko P3 Completto tetszik és a következőkre kíváncsi: Tud erről valaki valamit? Használtatok ilyet? Meg vagytok elégedve vele. Akinek van valami infója röla, az írjon kommentet.

Anya nézett még valami Maxi Cosi cuccot is, de az annyira nem lenne szép nekem, azt mondja :)

Sűrű 7

Kedves nénik és bácsik,

ez a hetünk elég sűrű. Például holnap lépek be a 3. harmadba (3. trimeszternek is hívják).

Aztán anyuci tegnap megvette a leendő szobámba a csillárt. Nagyon szép, napocskás.

Aztán anyuci ma látogatja meg a védőnénit.

Ábel, a pocakkirály (potasztijáj) tegnap ment először bölcsibe (bőtisz), le is somott gyorsan mindenkit. :)

Boldog Szülinapot, Anyuci!!!

Anyuci, boldog szülinapot kívánok a pocakodbol.
Kedves nénik és bácsik! Apuci azt üzeni, hogy aki aranyos akar lenni, az hívja fel ma délután anyát és köszöntse fel szülinapja alkalmából. (30/9764294). Köszi.

Bodi-betű

A hét végén a Tigrismama megtanította Ábelnek a B-betűt. A nagyi Bogi-betűnek hívja, Ábel Bodi-betűnek.

2004-10-15

Babaruhák

Anya és Szilvi néni tegnap babaruhákat válogattak, Ábel uncsitesóm már kinőtt cuccait. Anya szerint csak azokat a ruhákat érdemes elhozni, amik nekem is tetszenek, úgyhogy anya minden ruhát a hasához tett: amire vidáman mozogtam, azt elhozta, amire nem, azt Szilvi néni elkótyavetyélheti jövő héten a bababörzén.

2004-10-11

Köldökmozgatás

A hétvégén olyat tettem, mint még soha. Úgy mozogtam anya hasában, hogy anya részben kifordult köldöke mocorgott, mint egy periszkóp. Ez a látvány nagyon szórakoztatta apát.

Mostanában eléggé rossz baba vagyok. Sokszor fekszem úgy, hogy az anyának rossz, úgyhogy aludni se nagyon tud...

2004-10-07

Ficergés

Tegnap anya azt mondta, ficergek. Ezt a szót biztos a Fábry bácsitól vette át, akit a haverjai ficergés miatt nem vittek a Gellért-hegyre gejerolni.

Nálam anya inkább a kevéssé érezhető, nem fájdalmas, hányingert nem keltő mozgásom leírására használja.

Általában a gyengébb zajokra reagálok ficergéssel: kaputelefon, TV; a húzósabb zajokat (busz csengője, fúrógép, porszívó) vad pogóval reagálom le.

2004-10-06

Szia Bogi

"Szia Bogi": így köszönt nekem tegnap a 7 éves Luca (igen, ő a kis Réka nagyobbik nővére). Adott puszit is anya hasára.

Tagnapi mamatorna

Tegnap a kismamatornán anya találkozott egy nénivel, aki olvassa ezt a blogot es nem a szüleim közvetlen ismerőse. Sztár vagyok immár, nagy, népszerű, világhírű babasztár.

24-25. het

Nagyjából ma indul a 25. hetem. Fenwick: A kismamák könyve c. könyv alapján 33 centi es 57 deka vagyok. Bőröm vastagszik, feszítek karra, lábra, köhögök es csuklom, ha gyakorlom a légzést. Szemem meg 3-4 hétig csukva, de mar bandzsítok es ráncolom a szemöldököm. Ezen kívül szopogatom az ujjamat.

2004-10-01

Kislány vagyok

Kedves nénik és bácsik,

Tegnap megjött a génvizsgálati eredményem. Egyrészt Down-szindrómára utaló jelet nem találtak, másrészt kiderült, hogy a nemem lány (Apa szerint Y-kromoszómát kerestek és nem találtak). Úgyhogy apáék szívéröl legördült egy nagy kő, meg most már világos, hogy Boglárka a keresztnevem.

Igaza volt a szonarológus néninek, aki aug. végén lánynak saccolt.